7 nieuwe combi’s met battenburgpatroon voor de politiezone RIHO: zichtbaarheid voorop

De politiezone RIHO (Roeselare, Izegem en Hooglede) heeft haar wagenpark vernieuwd met zeven gloednieuwe combi’s. Uniek aan de nieuwe voertuigen is het geel-blauwe battenburgpatroon waardoor de voertuigen nog meer opvallen in het verkeer.

De zeven nieuwe voertuigen van het type Mercedes-Benz Vito Tourer worden in gebruik genomen door de interventiedienst van de politiezone RIHO. De komst van het nieuwe battenburgpatroon is een weloverwogen keuze voor de politie. “Het battenburgpatroon bestaat uit opvallend gekleurde vlakken en wordt in verschillende landen al langer gebruikt op hulpverleningsvoertuigen”, vertelt korpschef Curd Neyrinck. “De geel-blauwe markering van onze nieuwe combi’s zorgt ervoor dat we tot vier keer beter zichtbaar zijn in het verkeer tegenover onze vorige combi’s. Geen overbodige luxe als je weet dat onze interventievoertuigen vaak aan hoge snelheid rijden tussen het reguliere verkeer.”

Het project rond de nieuwe voertuigen werd in 2022 opgestart. Naast het opvallende uiterlijk werd ook gedacht aan veiligheid en modernisering in de combi. “We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat onze mensen zo vlot en veilig mogelijk kunnen werken. Zo zorgt de nieuw ingebouwde tablet ervoor dat de inspecteurs continue in verbinding staan met onze online applicaties zoals Focus.”

  

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2024 om 12:47