BK wielrennen 2023 in Izegem: praktische informatie

Op zondag 25 juni vindt het Belgisch Kampioenschap wielrennen plaats in Izegem. Met ploegvoorstellingen en de start op de Grote Markt en een doortocht door verschillende dorpskernen heeft dit evenement een grote impact op het verkeer.

Daarom is het belangrijk om je als weggebruiker goed te informeren als je naar het BK Wielrennen komt. Alle praktische informatie over mobiliteit en toegankelijkheid kan je terugvinden op de website van stad Izegem. Meer informatie over de wedstrijd en het parcours vind je op de website van BK Izegem '23.

Onze tips

  • De vlotste manier om het parcours te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer.
    • Om je fiets in de buurt van de start te parkeren, kan je dit overzicht met bestaande fietsenparkings raadplegen.
    • Meer treininfo en een routeplanner vind je op de website van de NMBS.

  • Kom je toch met de wagen, dan adviseren we je om gebruik te maken van de omliggende stations en parkingmogelijkheden buiten de stad. Leg de rest van je reis naar het BK met het openbaar vervoer of de fiets af.

  • Met de wagen neem je op de E403 de afrit 7 Roeselare-Izegem. Izegem zal enkel via deze afrit toegankelijk zijn. Via de Rijksweg zal je dus niet naar het centrum van Izegem kunnen komen. Vertrouw niet op je gps maar volg de bewegwijzering publiek en de aanwijzingen van de stewards.

  • Volg tijdens het evenement de Facebookpagina van de politiezone RIHO voor updates over mobiliteit en hinder.

Gepubliceerd op dinsdag 20 jun 2023 om 09:53