Na meer dan 20 jaar sportwerking nu ook label sportbedrijf voor de politiezone RIHO

Op donderdag 2 maart kreeg de politiezone RIHO (Roeselare, Izegem, Hooglede) het label sportbedrijf overhandigd. Dit initiatief van Sport Vlaanderen beloont organisaties die investeren in de gezondheid van hun werknemers door hen voldoende te laten sporten en bewegen.

“Al sinds de politiehervorming in 2001 zet de politiezone RIHO sterk in op sport en beweging”, vertelt korpschef Curd Neyrinck. “Al meer dan 20 jaar hebben we een sportwerking. Op vaste tijdstippen kunnen alle medewerkers van de politiezone gratis deelnemen aan sportcyclussen. Zo organiseerden we al namiddagen hockey, boogschieten, padel, golf, … Ook de jaarlijkse dropping en onze teambuildings zijn altijd een schot in de roos met heel wat deelnemers.”

De sportwerking van de politiezone steunt op 10 sportmonitoren die ervoor zorgen dat alles goed verloopt. “We motiveren onze collega’s om deel te nemen aan onze sportnamiddagen en zo nieuwe sporten te ontdekken. Het is ook de ideale gelegenheid om andere collega’s eens wat beter te leren kennen”, verduidelijkt sportmonitor Maarten Casteleyn.

Enkele medewerkers gaan nog een stapje verder en nemen ook regelmatig deel aan Vlaamse en Belgische kampioenschappen voor politiediensten. Zo behaalde de politiezone al regelmatig medailles in onder andere veldlopen en padel. In 2022 nam een inspecteur deel aan de World Police and Fire Games in Rotterdam en behaalde een brozen medaille in de benchpress en deadlift.

Een gezonde geest in een fit lichaam

Vorig jaar ontwikkelde de politiezone RIHO haar eigen fietsplatform ‘Vive le RIHO’. Aan de hand van fietsdoelen en challenges worden de medewerkers gestimuleerd om op een duurzame en sportieve manier naar het werk te komen. Onlangs investeerde de politiezone ook in nieuwe ergonomische bureaus waardoor de medewerkers nu ook rechtstaand aan de computer kunnen werken.

“Medewerkers die regelmatig bewegen hebben ook minder stress, en dat komt ook onze politiewerking ten goede”, besluit korpschef Curd Neyrinck.

Een vertegenwoordiger van Sport Vlaanderen kwam het label persoonlijk overhandigen.

Gepubliceerd op donderdag 2 mrt 2023 om 09:57