Politiezone RIHO neemt 90 gestolen fietsen in beslag: veelgestelde vragen

Naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek werden er in Roeselare afgelopen week 90 gestolen fietsen teruggevonden. Dit gaat voornamelijk over elektrische fietsen. Alle fietsen werden in beslag genomen en worden momenteel grondig onderzocht op identificeerbare kenmerken.

Werd jouw fiets recent gestolen?

  • Doe zeker aangifte bij de politie. Dit kan in het politiekantoor van je woonplaats. Breng bij de aangifte zeker alle relevante informatie mee (foto’s, chassisnummer, facturen, …).

  • Kunnen we jouw aangifte aan een teruggevonden fiets linken, dan word je zelf gecontacteerd door de politie om je fiets te komen ophalen.


Toekomstige initiatieven om de gestolen fietsen aan hun eigenaar te linken zullen bekendgemaakt worden via de online kanalen van de politiezone RIHO (website en Facebookpagina).


Flexteam politiezone RIHO doet grote vangst: 90 gestolen fietsen in beslag genomen

Naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek voerde het flexteam van de interventiedienst van de politiezone RIHO op woensdag 16 november een huiszoeking uit in de Sint-Alfonsiusstraat te Roeselare. Tijdens de huiszoeking werden 60 elektrische fietsen in beslag genomen. In een garage aan de Glazeniersstraat werden opnieuw 30 elektrische fietsen aangetroffen.

Het betreffen alle types fietsen (koersfietsen, MTB, …). De verdachte betreft een 47-jarige man uit Roeselare. Betrokkene is aangehouden. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de fietsen uit de zeer ruime omgeving komen.

De politiezone RIHO stelt alles in het werk om de rechtmatige eigenaars op te sporen. Hierbij onderstrepen wij het belang om bij de diefstal van uw fiets aangifte te doen en een duidelijke beschrijving te geven.

Gepubliceerd op maandag 21 nov 2022 om 11:00