Safer internet day: geef cybercriminelen geen kans!

Op 8 februari zet de politiezone RIHO extra in op een veiliger internet tijdens de jaarlijkse Safer Internet Day.

Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende en veilige ruimte voor iedereen te maken, en dat in meer dan 110 landen. Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen.

Uitbouw lokale initiatieven

Om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden en gevaren op het internet, ontwikkelde de politiezone RIHO de afgelopen jaren een educatief, leerrijk en interactief pakket voor de scholen uit Roeselare, Izegem en Hooglede. Interactieve spelen, de cybermat en de cyberquiz behoren momenteel tot het aanbod. Niet alleen wordt het pakket continue aangepast rekening houdende met nieuwe trends die opduiken, er staat ook nog een uitbreiding op de planning met onder andere een rad van cybercrime en escape room

Wie graag meer wil weten over veilig internetten kan op dinsdag 29 maart terecht in kenniscentrum ARhus (Roeselare) voor de infosessie Veilig internetten: phishing, smishing & vishing. Trap er niet in. De infoavond kan fysiek gevolgd worden in ARhus maar ook via de livestream. Voor meer info en inschrijvingen, surf naar www.arhus.be.

Meer weten over Safer Internet Day? Surf naar de website van Safer Internet Day.

Gepubliceerd op vrijdag 4 feb 2022 om 13:27